Infor придобива GT NEXUS

Infor придобива GT NEXUS
infor_gt_nexus

Infor днес обяви, че е сключила споразумение за придобиване на GT Nexus – най-голямата, облачно – базирана световната търговска платформа в света – за  675 милиона долара. Предвижда се сделката да приключи в рамките на 45 дни, поради извършващите се в момента регулаторни процедури по придобиването.

Приблизително 25 000 предприятия са ползватели на GT Nexus, включително и шест от десетте най-големи логистични доставчици на услуги и 30 глобални финансови институции. Всички те управляват стоки за повече от 100 млрд долара всяка година, с помощта на своите облачно – базирани бизнес мрежи. Клиенти на GT Nexus са компании като Adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Home Depot, Levi Strauss & Co., Maersk, Pfizer, Procter & Gamble и UPS.

Infor е един от водещите световни доставчици на ERP софтуер, който спомага производствените компании да управляват по-добре производството си в рамките на организацията. Тенденциите към преминаване на производство по договаряне обаче все повече измества планирането извън ERP системата на производителя към системата на доставчиците – много от които са настоящи клиенти на Infor. Също така съвремието предполага един и същ продукт да бива проектиран, произведен и експедиран от различни компании, а за да може това да се случи, е нужен общ облак за координиране на всички процеси.

GT Nexus осигурява глобална система за управление на поръчките, която координира търговията с всички партньори. Така търговците на дребно и производствените компании биха могли да си сътрудничат с доставчиците и да управляват и оптимизират доставките до клиентите, дистрибуторските центрове и магазините на дребно, за да задоволят максимално добре търсенето. Именно облакът на GT Nesus прави възможно това сътрудничество.

“ Infor и GT Nexus ще предоставят на клиентите си безпрецедентна видимост върху веригата на доставките и управлението на производството като ще предоставят възможности за следене движението на стоките“, заяви Чарлз Филипс, главен изпълнителен директор на Infor. „В допълнение всички партньори ще знаят какво е поръчано, кога е поръчано и ще са запознати с промените в поръчките (ако има такива). Ще знаят дали стоките са на път, или в митница и ще слядят за всякакви промени в статуса и състоянието им. Именно тези нужди правят бъдещето на производството възможно само в облачната търговия.“

Клиентите на Infor включват:

 • 18 от 20-те най-големи космически  компании
 • 10 от 10-те най-добри  високотехнологични компании
 • 10 от 10-те най-добрите фармацевтични компании
 • 21 от 25-те най-големи вериги за доставка за здравеопазване в САЩ
 • 18 от 20-те най-големи града в САЩ (по географско разположение)
 • 20 от 20-те най-големи автомобилни доставчици
 • 17 от 20-те най-големи промишлени дистрибутори
 • 15 от 20-те топ търговци на дребно в световен мащаб
 • 4 от 5-те най-големи пивоварни
 • 21 от 30-те най-добри  световни банки
 • 6 от 10-те най-големи глобалната хотелски брандове
 • 6 от 10-те топ луксозни марки в световен мащаб

 

Споделете в:
Share on facebook
Facebook
Share on email
  Email    
Share on linkedin
LinkedIn
Wonderful Holiday season!

Wonderful Holiday season!

Happy holidays and most of all – thank you for your…
Microsoft 365 - нова ера за дигитализация на Вашия бизнес

Microsoft 365 - нова ера за дигитализация...

Искате ли да бъдете по-продуктивни и защитени, като повишите сътрудничеството в…
Стартиране на тестове за обмен на данни за количества електрическа енергия по периоди на сетълмент

Стартиране на тестове за обмен на данни...

Ние от СМ Консулта ЕООД се подготвяме за предстоящите промени и…