Infor придобива GT NEXUS

Infor придобива GT NEXUS
infor_gt_nexus

Infor днес обяви, че е сключила споразумение за придобиване на GT Nexus – най-голямата, облачно – базирана световната търговска платформа в света – за  675 милиона долара. Предвижда се сделката да приключи в рамките на 45 дни, поради извършващите се в момента регулаторни процедури по придобиването.

Приблизително 25 000 предприятия са ползватели на GT Nexus, включително и шест от десетте най-големи логистични доставчици на услуги и 30 глобални финансови институции. Всички те управляват стоки за повече от 100 млрд долара всяка година, с помощта на своите облачно – базирани бизнес мрежи. Клиенти на GT Nexus са компании като Adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Home Depot, Levi Strauss & Co., Maersk, Pfizer, Procter & Gamble и UPS.

Infor е един от водещите световни доставчици на ERP софтуер, който спомага производствените компании да управляват по-добре производството си в рамките на организацията. Тенденциите към преминаване на производство по договаряне обаче все повече измества планирането извън ERP системата на производителя към системата на доставчиците – много от които са настоящи клиенти на Infor. Също така съвремието предполага един и същ продукт да бива проектиран, произведен и експедиран от различни компании, а за да може това да се случи, е нужен общ облак за координиране на всички процеси.

GT Nexus осигурява глобална система за управление на поръчките, която координира търговията с всички партньори. Така търговците на дребно и производствените компании биха могли да си сътрудничат с доставчиците и да управляват и оптимизират доставките до клиентите, дистрибуторските центрове и магазините на дребно, за да задоволят максимално добре търсенето. Именно облакът на GT Nesus прави възможно това сътрудничество.

“ Infor и GT Nexus ще предоставят на клиентите си безпрецедентна видимост върху веригата на доставките и управлението на производството като ще предоставят възможности за следене движението на стоките“, заяви Чарлз Филипс, главен изпълнителен директор на Infor. „В допълнение всички партньори ще знаят какво е поръчано, кога е поръчано и ще са запознати с промените в поръчките (ако има такива). Ще знаят дали стоките са на път, или в митница и ще слядят за всякакви промени в статуса и състоянието им. Именно тези нужди правят бъдещето на производството възможно само в облачната търговия.“

Клиентите на Infor включват:

 • 18 от 20-те най-големи космически  компании
 • 10 от 10-те най-добри  високотехнологични компании
 • 10 от 10-те най-добрите фармацевтични компании
 • 21 от 25-те най-големи вериги за доставка за здравеопазване в САЩ
 • 18 от 20-те най-големи града в САЩ (по географско разположение)
 • 20 от 20-те най-големи автомобилни доставчици
 • 17 от 20-те най-големи промишлени дистрибутори
 • 15 от 20-те топ търговци на дребно в световен мащаб
 • 4 от 5-те най-големи пивоварни
 • 21 от 30-те най-добри  световни банки
 • 6 от 10-те най-големи глобалната хотелски брандове
 • 6 от 10-те топ луксозни марки в световен мащаб

 

Споделете в:
Share on facebook
Facebook
Share on email
  Email    
Share on linkedin
LinkedIn
Университетите с електронна главна книга

Университетите с електронна главна книга

Бъдете от креативните и иновативните университети, които поддържат електронизация на учебния…
Готови за Етап 2 от Инструкция по чл. 88, ал. 3 от ПТЕЕ

Готови за Етап 2 от Инструкция по...

След успешното въвеждане на Етап 1 от Инструкцията по чл. 88,…
Oфициален коктейл по повод откриването на новите сграда и свръхмодерен студиен комплекс на Нова Броудкастинг Груп

Oфициален коктейл по повод откриването на новите...

Вторник вечер се проведе официален коктейл по случай откриването на новата…