BI тенденции в бизнеса

BI тенденции в бизнеса
carlos-muza-hpjSkU2UYSU-unsplash (1)

Случвало ли Ви се е да трябва да изготвите набор от отчети, но да нямате точната информация и времето за тяхното създаване? А имали ли сте нужда от визуална графика за онагледяване на различни „сурови данни“, които да пресъздадете в ценна информация.

Това може да са само част от приложенията на Business Intelligence (BI) системите в ежедневната работа. В настоящата статия сме се опитали да представим конкретни примери и приложения.

Историята на Иван, Петко и Стела:

Иван е клиент на СМ Консулта ЕООД от 3 години и ползва внедрена от нас система. Той е съвестен служител, който е на ръководна позиция и е отдаден на работата си. Обича да следи нещата и да знае във всеки един момент как се движат резултатите, за да ги подобрява. За тази година е заложил не малките 15 % увеличение в продажбите. Както всеки отговорен човек, неговият ден започва с преглед на отчетите от предходните дни.

Петко е служител от екипа на Иван, най-добрият в своята област. Той е амбициозен и последователен. Държи всичко структурирано и под контрол.

Стела е администратор, подчинена на Иван и Петко. Всяка сутрин тя идва рано, за да може да подготви ръчно изисканите от нея документи и отчети и да ги предостави на Иван за преглед със сутрешното му кафе. За целта Петко е трябвало да ѝ изпрати информация от предходния ден.

Днес е сряда, а часът е 08:45 ч. – на пръв поглед денят се очертава да е спокоен, докато една ситуация не променя хода на събитията.

Иван отпива първото си кафе, докато проверя документите на Стела и открива един обезпокоителен факт – Петко няма да достигне заложените индикатори и то с над 50%, също така има няколко сделки, които все още са отворени.

Като загрижен мениджър, Иван веднага се обажда на Петко и го пита на какво се дължи това разминаване в показателите. Петко от своя страна му обяснява, че най-вероятно това не е окончателният доклад и Иван борави с непълна справка. Започва разгорещено обсъждане на тазгодишните индикатори, заложените цели. В края се стига до заключение Петко да изпрати актуална информация към Стела, която да отрази правилните данни, но … в този момент Иван получава важен мейл, който пренарежда приоритетите за деня…

Знаете ли как да предотвратите подобни ситуации и да следите всичко в реално време, лесно и удобно?

С BI системите се получава точна информация, което е изключително важно за навременното взимане на решения. Тайната на успеха е скрита в данните, които всяка компания събира, анализира и използва, за да получи реална визуална картина и по този начин да предприема действия на база точни числа.

Защо QlikView?

Динамична BI екосистема;

Интерпретация на данни & анализи;

Обмен на данни;

Минимални разходи за поддръжка;

Сигурност на информацията;

Бързина;

Компресиране на данни;

Визуализация на данни;

QIX Engine – моментен отчет по заложени критерии;

Директно & индиректно търсене на данни;

Достъпна стойност на продукта;

 

 

Защо Power BI?

 

 

Справя се страхотно с обработка на сложни SQL заявки чрез Power Query;

Лесна връзка с множество различни източници на данни и с всички Microsoft продукти (Azure, Office 365, Sharepoint, Microsoft Dynamics и др.);

Пълнофункционална безплатна версия;

Поддържа чрез компоненти Python и R;

Споделете в:
Share on facebook
Facebook
Share on email
  Email    
Share on linkedin
LinkedIn
Университетите с електронна главна книга

Университетите с електронна главна книга

Бъдете от креативните и иновативните университети, които поддържат електронизация на учебния…
Готови за Етап 2 от Инструкция по чл. 88, ал. 3 от ПТЕЕ

Готови за Етап 2 от Инструкция по...

След успешното въвеждане на Етап 1 от Инструкцията по чл. 88,…
Oфициален коктейл по повод откриването на новите сграда и свръхмодерен студиен комплекс на Нова Броудкастинг Груп

Oфициален коктейл по повод откриването на новите...

Вторник вечер се проведе официален коктейл по случай откриването на новата…