BI тенденции в бизнеса

BI тенденции в бизнеса
carlos-muza-hpjSkU2UYSU-unsplash (1)

Случвало ли Ви се е да трябва да изготвите набор от отчети, но да нямате точната информация и времето за тяхното създаване? А имали ли сте нужда от визуална графика за онагледяване на различни „сурови данни“, които да пресъздадете в ценна информация.

Това може да са само част от приложенията на Business Intelligence (BI) системите в ежедневната работа. В настоящата статия сме се опитали да представим конкретни примери и приложения.

Историята на Иван, Петко и Стела:

Иван е клиент на СМ Консулта ЕООД от 3 години и ползва внедрена от нас система. Той е съвестен служител, който е на ръководна позиция и е отдаден на работата си. Обича да следи нещата и да знае във всеки един момент как се движат резултатите, за да ги подобрява. За тази година е заложил не малките 15 % увеличение в продажбите. Както всеки отговорен човек, неговият ден започва с преглед на отчетите от предходните дни.

Петко е служител от екипа на Иван, най-добрият в своята област. Той е амбициозен и последователен. Държи всичко структурирано и под контрол.

Стела е администратор, подчинена на Иван и Петко. Всяка сутрин тя идва рано, за да може да подготви ръчно изисканите от нея документи и отчети и да ги предостави на Иван за преглед със сутрешното му кафе. За целта Петко е трябвало да ѝ изпрати информация от предходния ден.

Днес е сряда, а часът е 08:45 ч. – на пръв поглед денят се очертава да е спокоен, докато една ситуация не променя хода на събитията.

Иван отпива първото си кафе, докато проверя документите на Стела и открива един обезпокоителен факт – Петко няма да достигне заложените индикатори и то с над 50%, също така има няколко сделки, които все още са отворени.

Като загрижен мениджър, Иван веднага се обажда на Петко и го пита на какво се дължи това разминаване в показателите. Петко от своя страна му обяснява, че най-вероятно това не е окончателният доклад и Иван борави с непълна справка. Започва разгорещено обсъждане на тазгодишните индикатори, заложените цели. В края се стига до заключение Петко да изпрати актуална информация към Стела, която да отрази правилните данни, но … в този момент Иван получава важен мейл, който пренарежда приоритетите за деня…

Знаете ли как да предотвратите подобни ситуации и да следите всичко в реално време, лесно и удобно?

С BI системите се получава точна информация, което е изключително важно за навременното взимане на решения. Тайната на успеха е скрита в данните, които всяка компания събира, анализира и използва, за да получи реална визуална картина и по този начин да предприема действия на база точни числа.

Защо QlikView?

Динамична BI екосистема;

Интерпретация на данни & анализи;

Обмен на данни;

Минимални разходи за поддръжка;

Сигурност на информацията;

Бързина;

Компресиране на данни;

Визуализация на данни;

QIX Engine – моментен отчет по заложени критерии;

Директно & индиректно търсене на данни;

Достъпна стойност на продукта;

 

 

Защо Power BI?

 

 

Справя се страхотно с обработка на сложни SQL заявки чрез Power Query;

Лесна връзка с множество различни източници на данни и с всички Microsoft продукти (Azure, Office 365, Sharepoint, Microsoft Dynamics и др.);

Пълнофункционална безплатна версия;

Поддържа чрез компоненти Python и R;

Споделете в:
Share on facebook
Facebook
Share on email
  Email    
Share on linkedin
LinkedIn
Oфициален коктейл по повод откриването на новите сграда и свръхмодерен студиен комплекс на Нова Броудкастинг Груп

Oфициален коктейл по повод откриването на новите...

Вторник вечер се проведе официален коктейл по случай откриването на новата…
Wonderful Holiday season!

Wonderful Holiday season!

Happy holidays and most of all – thank you for your…
Microsoft 365 - нова ера за дигитализация на Вашия бизнес

Microsoft 365 - нова ера за дигитализация...

Искате ли да бъдете по-продуктивни и защитени, като повишите сътрудничеството в…